Välkommen till Folkets Hus Sundsvall

Tillsammans skapar vi rum för alla. Möjligheternas mötesplats som främjar demokrati, samhällsutveckling, kulturupplevelser, nöjen, bildning och kreativt skapande.

Vi finns centralt på Esplanaden 29. Till Folkets Hus Sundsvall hör Bio Drakstaden samt dotterbolagen Söråkers Herrgård och Quality Hotel Sundsvall. Vi är dessutom hyresvärd till ett flertal andra verksamheter i huset. Vi har kapacitet för att inrymma allt från det lilla sällskapet upp till det stora på flera hundra personer. Här hos oss hittar du konferenslokaler, biosalonger, restaurang, bar, nöjeslokaler och hotell.

Vår värdegrund

Vårt Folkets Hus är en attraktiv mötesplats där människans delaktighet och engagemang uppmuntras och tas tillvara. Vår värdegrund bygger på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Folket Hus Sundsvall är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Tillsammans skapar vi möjligheter för människor att ta del av kultur, nöje och möten.

Hitta till Folkets Hus

Det är inga problem att ta bilen med sig till oss, med infart från Östra Långgatan har vi ett varmgarage med plats för ca 150 bilar. Två av dessa platser är handikappanpassade och två är laddstationer för elbilar. Du behöver inga mynt – du betalar med bensinkort/betalkort eller, om du är hotellgäst, köp parkeringsbiljett i receptionen. Naturligtvis kan du som hotellgäst få kostnaden på fakturan. Garaget är öppet för allmänheten kl 05.00-21.00. Efter kl 21 använder du dig av ditt kvitto för att komma in och hämta bilen. Du kan ta hissen direkt från parkeringsgaraget till konferens-, hotell- och restaurangvåningarna. Du kan även parkera bilen i kvarteren runt anläggningen mot en mindre avgift.

Kommer du med tåg? Ta en skön promenad eller varför inte boka en taxi. Vi finns bara en knapp kilometer från Sundsvalls centralstation.